Material

VAD ÄR SILESTONE?

 

Silestone är en högkvalitativ typ av kvartsyta som används för bänkskivor, golv, och väggbeklädnader i kök och badrum. Man tillverkar detta konstgjorda material genom att kombinera 90% naturlig kvartssten med bindemedel och pigmenterade polymerer. Resultatet är en hållbar, tålig och vacker yta som passar perfekt för användning i hemmet.

Kvarts är ett av de hårdaste mineralerna på jorden, vilket ger silestone enastående motståndskraft mot repor, fläckar och slag. Ytan är också icke-porös. Det innebär att den inte absorberar vätskor eller bakterier, vilket gör den både hygienisk och lätt att rengöra.

Silestone finns i en omfattande palett av färger och mönster. Det ger kunderna möjlighet att välja en yta som harmonierar med deras unika stil och inredning. Dessutom kan silestone efterlikna utseendet av naturlig sten, vilket ger ett elegant och sofistikerat utseende till kök och badrum.

Eftersom Silestone är en konstgjord produkt kan det tillverkas i olika tjocklekar och former, vilket ger stor flexibilitet vid installation. Dess hållbarhet och estetiska egenskaper har gjort silestone till ett populärt val bland hemägare och designers över hela världen.

Sammanfattningsvis kan man säga att silestone är en imponerande kvartsyta som kombinerar naturlig skönhet med överlägsen hållbarhet och hygieniska egenskaper. Det är ett utmärkt alternativ för den som söker en vacker och praktisk lösning för sina kök- och badrumsytor.

Klicka för att se namn och pris

VAD ÄR DEKTON?

 

Dekton är en innovativ och avancerad yta som används för olika arkitektoniska och designprojekt. Det är ett revolutionerande material som produceras genom en process som kallas “Sinterized Particle Technology” (SPT). Denna teknik kombinerar material från glas, porslin och kvarts med högtryckspressning och höga temperaturer. Resultatet är en extremt hållbar och mångsidig yta med en rad imponerande egenskaper.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Dekton är dess överlägsna motståndskraft mot värme. Det gör det möjligt att placera heta kastruller och kokkärl direkt på ytan utan oro för skador.. Det är också motståndskraftigt mot repor, fläckar och UV-strålning, vilket gör det idealiskt för både inomhus och utomhusapplikationer.

Dekton är en icke-porös yta, vilket innebär att den inte absorberar vätskor och är mycket motståndskraftig mot fläckar och bakterier. Dess hygieniska egenskaper gör det till en utmärkt yta för köks- och badrumsbänkar där renlighet är viktigt.

Materialet finns i en mängd olika färger, mönster och texturer, vilket ger stor flexibilitet för design och inredning. Det kan efterlikna utseendet av naturlig sten, betong och trä, vilket gör det möjligt att skapa olika stilar och estetiska uttryck.

Dekton är också extremt tåligt mot yttre påverkan, inklusive kemikalier och frost. Detta gör det lämpligt för användning i utomhusmiljöer, som terrasser, fasader och trädgårdsanläggningar.

Sammanfattningsvis kan man säga att Dekton är en banbrytande yta som kombinerar teknisk innovation med enastående prestanda. Dess hållbarhet, motståndskraft och estetiska mångsidighet gör det till ett populärt val för både professionella arkitekter och hemägare som söker en hållbar och vacker lösning för sina designprojekt.

Klicka för att se namn och pris

VAD ÄR CAESERSTONE?

 

Caesarstone representerar ett högkvalitativt varumärke av kvartsytor som appliceras på bänkskivor, bord, golv och väggbeklädnader i en rad olika inredningsprojekt. Det är ett konstgjort material som tillverkas genom att kombinera omkring 90% naturlig kvartssten med bindemedel och färgade polymerer. Resultatet är en robust, elegant och mångsidig yta som har vunnit popularitet inom både professionell och privat användning.

Kvarts är ett av de hårdaste mineralerna på jorden, vilket ger Caesarstone enastående motståndskraft mot repor, fläckar och slag. Ytan är också icke-porös, vilket gör den motståndskraftig mot vätskor och bakterier. Detta ger enkel rengöring och gör ytan hygienisk för användning i kök och badrum.

Caesarstone finns i ett brett spektrum av färger, mönster och texturer, vilket ger kunderna möjlighet att anpassa sina ytor efter sina egna designpreferenser. Det kan efterlikna utseendet av naturlig sten, vilket ger en elegant och sofistikerad touch till alla inredningar.

En av de anmärkningsvärda egenskaperna hos Caesarstone är dess termiska stabilitet. Det innebär att den har förmåga att tåla höga temperaturer utan att ta skada, vilket gör den passande för användning i närheten av heta kastruller och kokkärl i köksmiljöer.

Caesarstone utgör också ett hållbart val då det inte bara har en lång livslängd, utan också tillverkas med hänsyn till miljön. Företaget har vidtagit åtgärder för att minska sitt koldioxidavtryck och använda återvunnet material i sin produktion.

Sammanfattningsvis är Caesarstone ett pålitligt och estetiskt tilltalande alternativ för dem som letar efter hållbara och vackra ytor för sina inredningsprojekt. Dess överlägsna egenskaper, som hållbarhet, motståndskraft mot fläckar och mångsidighet, har gjort det till ett populärt val bland både yrkesverksamma inom designbranschen och heminredare världen över.

Klicka för att se namn på stenen

VAD ÄR BRICMATE?

 

Bricmate är ett varumärke som specialiserar sig på design och produktion av högkvalitativa kakel, klinker och mosaikprodukter för inredning och arkitektur. Företaget grundades 2016 i Sverige och har sedan dess blivit känt för sina innovativa och unika designlösningar inom kakelindustrin.

Bricmate erbjuder ett brett utbud av produkter med olika färger, mönster och texturer för att passa olika designstilar och kundbehov. Deras kollektioner inkluderar bland annat marmor-, cement-, trä- och betonginspirerade mönster, vilket ger kunderna många alternativ att välja mellan.

En av de framstående egenskaperna hos Bricmates produkter är deras höga kvalitet och noggranna tillverkningsprocess. De använder modern teknik och material av högsta standard för att säkerställa att deras produkter håller enastående kvalitet och hållbarhet över tid.

Bricmate har en passion för design och strävar efter att erbjuda sina kunder det bästa inom kakel och klinkerprodukter. De har även ett engagemang för miljön och arbetar för att minimera sin påverkan genom att använda hållbara material och produktionsmetoder.

Deras produkter finner användning i en rad olika inrednings- och arkitekturprojekt, inklusive för köksbänkar, badrum, golv, väggar och fasader. Bricmates unika design och högkvalitativa produkter har gjort dem till ett populärt val bland både professionella inom branschen och heminredare som söker ett stilfullt och pålitligt alternativ för sina projekt.

Klicka för att se namn på stenen

KALKSTEN.

 

Kalksten är en sedimentär bergart som bildas genom ansamling av kalciumkarbonatavlagringar från organiska material och mineralförmultning. Det är en av de vanligaste bergarterna på jorden och har varit ett populärt byggmaterial och dekorativt element i århundraden på grund av sin unika skönhet och mångsidighet.

Kalksten finns i olika färger, inklusive vit, grå, beige, brun, gul och rosa, vilket beror på närvaron av olika mineraler och föroreningar i bergarten. Dess naturliga mönster och texturer skapar en varierad estetisk appell som gör den attraktiv för användning inom arkitektur, skulpturer och landskapsdesign.

Eftersom kalksten är en porös bergart, absorberar den vatten och är känslig för syror. Detta kan leda till fläckar och korrosion över tid, vilket gör att kalksten kanske inte är den bästa valet för användning i områden med hög fuktighet eller där det finns risk för kontakt med syror, till exempel i kök eller badrum.

Kalksten används frekvent till golv, trappor, bänkskivor, väggbeklädnader och fasader, både inomhus och utomhus. Dess naturliga skönhet gör det till ett populärt val för högkvalitativa byggnader och inredningar, och det har en tidlös charm som inte går ur modet.

Det är viktigt att notera att kalksten är en relativt mjuk bergart i jämförelse med andra stenmaterial som granit och kvartsit. Detta betyder att den är mer benägen att repor och slitage över tid, särskilt i områden med hög trafik.

För att bevara kalkstens yta och förhindra skador, är det viktigt att regelbundet försegla och underhålla den. Användning av lämpliga rengöringsprodukter och förebyggande åtgärder är också avgörande för att hålla kalksten i bästa möjliga skick.

Sammanfattningsvis utgör kalksten en vacker och mångsidig bergart som människor har använt i århundraden för att skapa imponerande arkitektoniska mästerverk och konstverk. Dess naturliga mönster och färger ger varje projekt en unik touch av elegans och tidlöshet. Men det är också viktigt att vara medveten om dess porösa egenskaper och kräva rätt underhåll för att bevara dess skönhet och funktionalitet över tid.

Klicka för att se namn på stenen

MARMOR.

 

Marmor bildas som en metamorfisk bergart när sedimentära kalkstenar omvandlas över lång tid under högt tryck och temperatur. Denna omvandlingsprocess resulterar i kristallisering och förvandling av kalkstenens mineraler till marmor. Marmor är känt för sin skönhet, elegans och unika mönster, vilket har gjort det till ett eftertraktat material inom konst, arkitektur och inredning genom historien.

Den mest karakteristiska egenskapen hos marmor är dess färg och ådring, som varierar beroende på mineralhalten och eventuella föroreningar i det ursprungliga kalkstenen. Det finns marmor i en mängd olika färger, inklusive vit, grå, rosa, grön, blå och svart, vilket ger en stor variation för designmöjligheter.

Marmorskivor har en polerad yta som ger dem en spegelblank glans och framhäver deras naturliga skönhet. Men då marmor är en bergart som innehåller kalciumkarbonat, reagerar den också känsligt på syror och kan utveckla fläckar eller frätskador vid kontakt med sura ämnen, såsom citrusjuice eller vin. Därför är det viktigt att använda försiktighet och skydda marmorytor med försegling för att undvika skador.

Eftersom marmor är en relativt mjuk bergart jämfört med andra stenmaterial som granit eller kvartsit, är det också mer benäget att repor och slitage över tid, särskilt i områden med hög trafik. För att bevara marmorns skönhet och integritet, är det viktigt att regelbundet underhålla och skydda ytan.

Sammanfattningsvis är marmor en naturlig, lyxig och elegant bergart som har använts för konstnärliga och byggprojekt i århundraden. Dess unika färger och mönster ger varje marmoryta en unik och exklusiv karaktär. Men det kräver också försiktighet och underhåll för att bevara sin skönhet och funktionalitet över tid.

Klicka för att se namn på stenen

GRANIT.

 

Granit är en hård och natursten som tillhör gruppen magmatiska bergarter. Den bildas genom att magma långsamt stelnar och kristalliseras under jordens yta. Granit består främst av mineralerna kvarts, fältspat och glimmer. Det kan även innehålla små mängder andra mineraler, vilket ger stenen dess distinkta färg och textur.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos granit är dess hårdhet och tålighet. Det är en av de hårdaste bergarterna på jorden och har en extremt lång livslängd. Denna hållbarhet gör granit till ett utmärkt val för användning i köksbänkar, golv, trappor, fasader, och andra högt belastade områden.

Granit kommer i ett brett utbud av färger och mönster, vilket gör det möjligt för kunder att välja den stil som bäst passar deras inredning. De mest vanligt förekommande färgerna inkluderar grå, rosa, vit, svart och röd. Det finns dock även ovanliga varianter med unika färgkombinationer såsom blå, grön och gul.

En annan fördel med granit är dess motståndskraft mot värme och repor. Det är ett utmärkt val för köksbänkar eftersom det tål direkt kontakt med heta kastruller och kokkärl utan att bli skadat. Dess hårdhet gör det också motståndskraftigt mot repor, vilket gör det lämpligt för daglig användning utan att tappa sin glans och skönhet.

Granit är också en naturligt porös sten, vilket innebär att det har en viss mängd små öppningar. För att förhindra fläckar och att vätskor absorberas i stenen, är det viktigt att graniten förseglas regelbundet. En korrekt försegling hjälper till att skydda granitens yta och behålla dess skönhet under lång tid.

Sammanfattningsvis är granit en naturlig sten med imponerande hållbarhet, skönhet och tålighet. Dess unika färger och mönster gör det till ett eftertraktat material för både inomhus och utomhusprojekt. Dess förmåga att tåla värme, repor och slitage gör det till ett populärt val för köksbänkar, badrum och golv där funktionalitet och estetik är viktiga faktorer.

Klicka för att se namn på stenen

VAD ÄR LAMINAM?

 

Laminam representerar ett innovativt material som finner användning inom arkitektur och design. Det är en tunn och storformatig keramisk platta som tillverkas genom en teknologiskt avancerad pressningsprocess. Resultatet är en robust och tålig yta med en tjocklek på endast några millimeter. Detta gör den perfekt för en mängd olika användningsområden, både inomhus och utomhus.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos Laminam är dess motståndskraft och hållbarhet. Den keramiska sammansättningen gör den extremt tålig mot repor, fläckar, slitage och termiska påfrestningar. Dess hårda yta gör den också motståndskraftig mot kemiska ämnen och fukt, vilket gör den till en hygienisk och lätt att rengöra yta.

Laminam finns i ett brett utbud av färger, mönster och texturer, vilket ger obegränsade möjligheter för design och inredning. Det har förmågan att efterlikna utseendet av naturlig sten, betong, trä och andra material. Därigenom tillför det en naturlig och estetiskt tilltalande dimension till olika typer av miljöer.

Tack vare dess stora format, som kan sträcka sig upp till flera meter i längd och bredd, minskar behovet av fogar och skarvar i installationen. Detta ger en mer enhetlig och sömlös yta och minskar underhållskraven.

Laminam använder man ofta för bänkskivor, golv, väggbeklädnader, fasader och andra arkitektoniska applikationer. Dess användning är särskilt populär inom offentliga och kommersiella projekt där kraven på hållbarhet och estetik är höga.

Utöver dess tekniska egenskaper har Laminam också positiva miljöaspekter. Eftersom det är en keramisk produkt är det inte brännbart och utsöndrar inte skadliga ämnen vid upphettning. Dessutom kan det vara tillverkat med återvunnet material, vilket minskar dess miljöpåverkan.

Sammanfattningsvis är Laminam ett imponerande material som kombinerar teknisk innovation med estetisk skönhet. Dess hållbarhet, motståndskraft och designmöjligheter gör det till ett populärt val för arkitekter, designers och byggprojekt världen över.

VAD ÄR TECHNISTONE?

 

Technistone är en framstående yta som blivit alltmer populär inom design och arkitektur. Det är en kompositmaterial bestående av kvarts och återvunnet glas, blandat med polymerer och pigment. Tillverkningsprocessen involverar en avancerad teknik som kallas “Breton Technology”, vilken säkerställer en högkvalitativ och hållbar yta. Det noterbart är att Technistone tillverkas i Tjeckien, vilket bidrar till dess rykte som ett kvalitetsmaterial i den globala marknaden.

En av huvudegenskaperna hos Technistone är dess exceptionella hållbarhet och motståndskraft mot repor, fläckar och kemikalier. Dess icke-porösa yta förhindrar absorption av vätskor och bakterietillväxt, vilket gör den idealisk för kök och badrum där hygien är av högsta vikt.

Technistone skiljer sig ut genom sin estetiska flexibilitet. Den finns i ett brett utbud av färger och mönster, inklusive varianter som efterliknar naturlig sten, betong och andra material. Denna mångsidighet gör det möjligt för designers och hemägare att skapa skräddarsydda och unika interiörer.

Ytterligare en fördel med Technistone är dess miljövänliga aspekt. Genom att använda återvunnet glas och andra hållbara material bidrar Technistone till att minska miljöpåverkan, vilket gör det till ett ansvarsfullt val för miljömedvetna konsumenter och projekt.

Technistone är också tåligt mot värme och UV-strålning, vilket gör det lämpligt för användning både inomhus och utomhus. Dess robusta natur gör det till ett utmärkt val för platser med hög trafik, som offentliga miljöer och kommersiella utrymmen.

Sammanfattningsvis är Technistone ett innovativt och miljövänligt material som erbjuder en kombination av hållbarhet, estetisk mångsidighet och hygieniska egenskaper. Tillverkat i Tjeckien, är det en utmärkt lösning för ett brett spektrum av arkitektoniska och designprojekt, från eleganta heminteriörer till krävande kommersiella applikationer.

Klicka för att se namn på stenen

VAD ÄR NEOLITH

 

Neolith är en mycket uppskattad yta inom både design- och arkitektursfären, känd för sin innovation och mångsidighet. Det är ett sinterstenmaterial som skapas genom en unik teknologisk process där naturliga mineraler utsätts för extremt höga temperaturer och tryck. Denna process ger Neolith dess distinkta fysikaliska och estetiska egenskaper. Det bör noteras att Neolith framställs i Spanien, vilket ger en ytterligare dimension av kvalitet och hantverksskicklighet till materialet.

Neolith utmärker sig genom sin imponerande hållbarhet och motståndskraft mot slitage, repor och fläckar. Dess täta, icke-porösa struktur gör den resistent mot vätskor och fläckar, vilket är idealiskt för användning i kök och badrum där renlighet är av stor vikt.

Det estetiska utbudet av Neolith är imponerande, med ett brett spektrum av färger och mönster som finns tillgängliga. Dessa inkluderar design som liknar naturlig sten, trä, och till och med rostfritt stål, vilket gör det möjligt att skapa både klassiska och moderna utseenden för olika designprojekt.

En annan viktig aspekt av Neolith är dess miljövänlighet. Tillverkningsprocessen är inriktad på hållbarhet, och använder återvunna material och energieffektiva metoder, vilket gör Neolith till ett ansvarsfullt val för miljömedvetna designers och konsumenter.

Neoliths tålighet sträcker sig även till värme och UV-strålning, vilket gör det lämpligt för både inomhus- och utomhusbruk. Detta gör det till ett idealiskt material för köksbänkar, badrum, fasader och golvytor, även i miljöer med hård belastning.

Sammanfattningsvis är Neolith en innovativ, miljövänlig och mångsidig yta som erbjuder en kombination av hållbarhet, estetisk mångfald och praktiska fördelar. Tillverkad i Spanien, är det en utmärkt lösning för en rad olika design- och arkitekturprojekt, från heminredning till kommersiella utrymmen och offentliga platser.